Waarom "de huiskamer"?


Als je bij mij op gesprek komt, dan besef ik heel goed dat je mij een inkijk geeft in jouw leven en jouw belevingswereld. Het naar buiten brengen van wat zich afspeelt in jouw huiskamer, in jouw wereld zorgt vaak voor de nodige twijfel om de stap tot hulpverlening te zetten.Vanuit deze overtuiging ontvang ik je dan ook in een zeer huiselijke praktijkruimte die zich in mijn woning bevindt. Soms kom ik zelfs gewoon tot bij de mensen thuis. Op die manier hoop ik je te mogen ontmoeten in een meer betrouwbare en comfortabele omgeving.

 

De contextuele visie als mijn uitgangspunt.


De contextuele visie werd ontwikkeld door Ivan Boszormenyi-Nagy. Nagy ziet het menselijk individu als fundamenteel verbonden met wat hij noemt "de existentiële context". Deze relaties zijn volgens Nagy essentieel voor het mens-zijn.
Dit betekent dat wanneer er in deze basisrelaties zowel in het heden als in het verleden iets niet helemaal in balans is, dat dit een weerslag kan hebben in hoe we ons nu voelen.
Als contextuele counselor is dit mijn uitgangspunt. In onze gesprekken ben ik erop gericht om je beter te laten functioneren in het dagelijkse leven. Deze psychosociale begeleiding streeft geen verandering van je persoonlijkheid na. We gaan wel samen op zoek hoe we kunnen gebruik maken van inzichten en methodieken om je welbevinden te verhogen. De dingen zijn hier ook wat ze zijn; rouw is rouw, onrust is onrust, wanhoop is wanhoop,... Al deze belevingen en emoties hoeven niet onnodig een stoornis te zijn.

Als je denkt dat ik je kan helpen, dan hoor ik het graag.

 

Annelies